Stress is een onlosmakelijk en natuurlijk deel van ons leven. Dus in plaats van ertegen te vechten of er verlost van te willen raken, moeten we het soms voor ons laten werken door te leren er beter mee om te gaan.
In onze maatschappij hebben we de neiging om stress te zien als een absoluut kwaad, een toestand die koste wat kost bestreden moet worden. Maar dat is niet noodzakelijk het geval. Zonder een lichte stress voelen we ons misschien minder gemotiveerd. En als we vooruit willen komen, dingen gedaan willen krijgen en onze doelen willen bereiken, zal stress daar altijd deel van uitmaken. Dus laten we leren om stress in ons voordeel te gebruiken en om te zetten in positieve energie.
1. Aanvaard en relativeer stress
Laten we eerlijk zijn, stress maakt deel uit van onze samenleving, zowel op het werk, thuis als op school. Er is niets wat u eraan kunt veranderen. Maar u kunt de manier waarop u ermee omgaat veranderen.
Uw perceptie van de dingen zal een grote rol spelen in uw stressbeheer. Vaak maken we de dreiging groter en belangrijker dan ze werkelijk is. We denken bijvoorbeeld dat we berispt of zelfs ontslagen zullen worden als we de deadline niet halen, dat we onze baan zullen verliezen door de crisis ... En tot overmaat van ramp "dwingt" deze stress ons om ons op de bedreiging te concentreren.
Om stress om te zetten in positieve energie, moet u een moeilijke situatie bekijken als een uitdaging in plaats van een bedreiging. In plaats van u te focussen op de negatieve aspecten, kijkt u naar de uitdagingen en kansen die de situatie biedt.
2. Verdring negatieve gedachten
Als we gestresseerd zijn, leven we in een wereld van "wat als?”: Wat als dit gebeurt? Wat als ik dit niet kan doen? Wat als ik mezelf belachelijk maak? De meeste van deze zorgelijke gedachten gebeuren nooit, en ze zitten alleen maar in de weg. Probeer niet langer te leven in de wereld van "wat als?" en begin te leven in het land van de werkelijkheid.
En wat als er iets niet gebeurt zoals gepland? Dan hebt u net iets nieuws geleerd, en dat is altijd waardevol. Wees niet bang om uw kans te wagen.
3. Focus op positieve mensen
Als uw levensstijl het toelaat, probeer dan meer tijd door te brengen met mensen die een positieve invloed op uw welzijn hebben. Dit betekent niet noodzakelijkerwijs mensen die niet zo gestresseerd zijn als u. Iemand die dezelfde emoties doormaakt als uzelf kan als klankbord fungeren en jullie kunnen elkaar helpen om productiever met stress om te gaan.
4. Leer los te laten
Als u het heel drukt hebt op het werk of zich zorgen maakt over geld of relaties, kan u zich stuurloos voelen. Het gevoel geen controle te hebben is een bron van stress. Hoe meer we worstelen om een situatie onder controle te krijgen, hoe meer stress het ons bezorgt. Accepteer dat het niet mogelijk is om elke situatie in het leven te beheersen. Ontspan en zie de situatie onder ogen. Adem diep in en laat het gaan, dat zorgt voor een onmiddellijke verlichting van stress.
5. Stel een deadline
De wet van Parkinson stelt dat "het werk van een taak uitdijt om de tijd te vullen die beschikbaar is voor de voltooiing ervan". Met andere woorden, als u een deadline stelt, is de kans groter dat u een taak binnen die tijd afrondt. Als u geen deadline stelt, loopt u het risico een leven te leiden vol onafgemaakte taken. Dit kan maar tot één ding leiden: stress! Stel een deadline voor elke taak die zich aanbiedt en zie hoeveel meer u doet.
6. Wees aanwezig en alert
Stress heeft meestal te maken met ons verleden en onze toekomst - we maken ons zorgen over wat we hebben gedaan en wat we nog moeten doen. Neem even de tijd om het huidige moment, het nu, te waarderen. Hoe meer u in het heden leeft, hoe minder gestresseerd u zult zijn. Het verleden is voorbij, en de toekomst is nog niet aangebroken. Zijn ze echt de moeite waard om u er zorgen over te maken?
7. Focus op wat u wenst
Door u te concentreren op en meer energie te steken in wat u echt wilt bereiken, hebt u meer kans van slagen. Door al uw aandacht op een specifiek doel te richten, zet u andere neuronen in uw hersenen aan het werk dan die welke u "naar beneden halen".
Probeer u te concentreren op wat u wilt, en u zult vanzelf in die richting gaan. Schrijf nu uw doelstellingen en doelen op en concentreer u daarop.
8. Wees dankbaar
Gebrek aan dankbaarheid leidt tot stressvolle gedachten en gevoelens. Wees dankbaar voor wat u hebt, in plaats van u zorgen te maken over wat u niet hebt. Denk aan vijf dingen waar u nu dankbaar voor kunt zijn. Neem elke dag vijf minuten de tijd en oefen om dankbaarder te zijn.
Soms moet u ook dankbaar zijn voor uw gevoelens van stress, want zonder die stress zou een ontspannen gevoel niet zo bevredigend zijn.
9. Weet dat u alles aankunt
Gestresseerd zijn is een gemoedstoestand, wat betekent dat u de keuze hebt. Wanneer u weet en overtuigd bent dat u alles aankunt wat op uw pad komt, zult u zich zekerder voelen om elke situatie het hoofd te bieden en te gaan voor wat u wilt.
Als u echter het gevoel hebt dat uw stress uit de hand loopt, zoek dan professionele hulp en advies, te beginnen bij uw huisarts.
Voelt u zich gestresseerd? Probeer SEDIPLUS Relax Forte, een ontspannend natuurproduct met citroenmelisse, ashwagandha en vitamine B1.
SEDIPLUS Relax Forte
SEDIPLUS Relax Forte is een voedingssupplement op basis van hoogwaardige plantenextracten die geselecteerd werden voor hun doeltreffende werking.
SEDIPLUS Relax Forte is een natuurlijk hulpmiddel dat helpt tijdens perioden van intense tijdelijke stress.
Bij tijdelijke stress wordt aanbevolen om 1 tablet per dag in te nemen (vanaf 12 jaar).
SEDIPLUS Relax Forte
12 voedingsmiddelen om uw batterijen weer op te laden in de lente
In de lente, net als in elk ander seizoen, loont het de moeite om deze twaalf voedingsmiddelen, die bekend staan om hun energetische kwaliteiten, te consumeren!
8 voedingscategorieën om uw immuunsysteem te versterken
Het immuunsysteem kan gemakkelijk worden versterkt door de juiste voeding. Hier zijn 8 categorieën van voedingsmiddelen om dagelijks uit te kiezen!
Stress heeft gevolgen die niet onderschat mogen worden!
Wanneer stress zich opstapelt, moeten we oppassen dat hij niet de overhand neemt, want dat tast geleidelijk onze gezondheid aan.